Qui sóc?

Montse Comellas

Em dic Montserrat Comellas Barri,  vaig néixer a Terrassa (Vallès Occidental) on he viscut tota la meva vida.

Tinc dues grans passions a la meva vida: la música i el món de l’ensenyament. M’agrada definir-me com una  apassionada per la música clàssica i la seva història.  Actualment, allò que més m’agrada de fer és aprofitar qualsevol mitjà per divulgar i parlar sobre la música clàssica. De fet, aquest blog de Musikhana n’és un clar exemple.

Així doncs, no és estrany que m’encanti participar de xerrades i debats sobre la música. M’entusiasma transmetre als altres una mica de la meva estimació per la música.

De mica en mica, he anat creant diversos materials multimèdia inspirats per música clàssica, sigui per a públic adult o infantil.

Val a dir, que cada vegada trobo més apassionant el món del disseny gràfic. En aquest sentit, m’han influït molt els llibres de disseny per a no dissenyadors de Robin Williams.

 

El projecte de Musikhana va més enllà del blog. Pretén començar a publicar ben aviat els primers itineraris formatius especialitzats en música aprofitant el potencial de l’e-learning.

Així és que si t’interessa aquest tema, les teves idees, il·lusió i dedicació per a tirar-lo endavant seran molt ben rebudes!!

 

Una mica més sobre mi

Vaig començar a estudiar música a 6 anys al Conservatori de Música de Terrassa. Vaig fer sis cursos de piano i els clàssics cursos de solfeig, harmonia i conjunt de cambra.

Vaig estudiar Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona en l’època en què es començaven a implantar els estudis de Musicologia. Vaig tenir grans professors d’aquesta disciplina com Francesc Bonastre, Maricarmen Gómez i Josep Maria Gregori.

L’any 1990 vaig fer la tesina de llicenciatura sobre els motets de Guillaume de Machaut i el 1997 em vaig doctorar amb una tesi sobre la música instrumental a Barcelona durant el s. XIX.  La catedràtica Maricarmen Gómez Muntané em va dirigir les dues recerques  i l’experiència resultant va ser perfecta.

Un parell d’anys més tard vaig guanyar la beca d’investigació Abelard Fàbregas atorgada per l’Institut d’Estudis Catalans que em permetia dedicar-me uns anys més a la tasca com a investigadora.

Fruit d’aquests anys intensos d’estudi musical, el 1997 vaig guanyar el Premi Emili Pujol d’investigació musical atorgat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

He escrit diversos articles en revistes especialitzades, un llibre sobre la música a Barcelona durant el s. XIX i he donat unes quantes conferències per Espanya.

Durant 10 anys, he estat professora a Secundària de música i ciències socials. Concretament a l’escola Tecnos de Terrassa.

Paral·lelament vaig tenir la sort de col·laborar intensament amb importants editorials com Grupo Planeta, Enciclopèdia Catalana i Edicions 62. A més, de fer-ho en tots els casos en projectes relacionats amb la música.

Finalment, dir que em sento molt contenta d’haver completat fa ben poc temps el Màster en Educació i TIC (e-learning) de la Universitat Oberta de Catalunya. Aquest màster m’ha servit per posar-me al dia de la transformació que ha viscut el món educatiu aquests últims anys i per reciclar-me en l’ús i coneixement de les noves tecnologies.

Reciclar-me ha estat sempre una de les meves obsessions. Darrerament, m’he aficionat a fer molts MOOC de música i educació que ofereixen diverses plataformes d’e-learning, i altres tipus relacionats amb competències digitals organitzats per l’INTEF.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies